Danmarks billigste skadedyrsbekæmper

De kribler og krabler og får nakkehårene til at stritte. I gamle dage bragte edderkopper held – mente man. Om ikke andet hjælper de til med huslige pligter i bytte for tag over hovedet

Du står en sommerdag i køkkenet og vifter en flue væk, for hvad der føles som den ti tusinde gang. Hvor kunne det være dejligt, hvis der var noget, ud over fluesmækkeren, der kunne skaffe dem af vejen. Hvad du ikke har tænkt over er, at den husedderkop du satte udenfor for fem minutter siden, kunne lige netop det. Til gengæld har din lille spurv i busken fået sig en dejlig, ottebenet middagsmad.

Små, store og langbenede husdyr

Velkendte edderkopper i huset er den store og den lille husedderkop, samt mejeredderkoppen. Hvor den store og den lille husedderkop lever af insekter, såsom fluer, børstekræ og andre huslige pestilenser, lever mejere fortrinsvis af andre edderkopper. Det kan komme bag på mange, da mejeres spinkle udsende og lille krop, til sammenligning med husedderkoppen, virker underlegen. Ønskes en gratis skadedyrsbekæmper, skal man lade husedderkopperne blive. En enkelt mejer eller to, kan hjælpe med ikke at få for mange husedderkopper – den lille husedderkop kan nemlig lægge op til 50 æg på en gang!

Vind VILDE præmier

Skriv og vind vilde frø, så du kan få mere natur, der hvor du bor. Send en mail til Obfuscated Email med navn og adresse  - så deltager du i lodtrækningen. Du kan deltage én gang hver dag.

Sammen om et VILDERE Danmark

Naturen er i krise i Danmark og på verdensplan, og et utal af dyre- og plantearter risikerer at uddø i den nærmeste fremtid. Derfor har Miljøministeriet igangsat kampagnen: ’Sammen om et VILDERE Danmark’, som skal motivere og inspirere danskerne i kampen for mere vild natur.

Den gode julenyhed er, at alle kan være med til at vende tilbagegang til fremgang, og den VILDE julekalender skal bidrage til at udbrede kendskabet til, hvordan vi fra altaner og haver kan gøre Danmark VILDERE. 

Stat og kommune
Staten har afsat 888 millioner til bl.a. mere urørt skov og naturnationalparker, som skal være med til at skabe mere vild og sammenhængende natur til gavn for fuglene, der synger i træerne, insekterne der flyver i luften, og frøerne der kvækker ved søerne. Samtidig dyster 92 kommuner om at blive Danmarks VILDESTE kommune. Dysten går ud på, at kommunerne skal udvikle de bedste biodiversitetsprojekter - og kun fantasien sætter grænser.