Sammen om et vildere Danmark

Slap af og giv plads til naturen!

92 ud af 98 kommuner dyster om at blive Danmarks VILDESTE kommune. Konkurrencen handler om at gøre noget VILDT for naturen i kommunen. Vil du hjælpe din kommune med at give naturen en håndsrækning? Så tag liggestolen frem. Det virker måske paradoksalt, men det kan være en god idé at lade græsslåmaskinen og skuffejernet stå. Ofte så kræver det nemlig slet ikke så meget, for det handler om at skrue ned for arbejdsindsatsen i haven og lade naturen få plads. Nøjes fx med at slå din græsplæne eller blomstereng to gange om året. SLÅ i midten af maj og i oktober, TAG liggestolen frem og lad græsser og enge gro, og NYD insekternes summen.

Bliv klogere på dkvild.dk

Læs mere om kommunekonkurrencen, og om hvordan vi alle kan hjælpe til med at gøre noget for den vilde danske natur lige her på siden: www.dkvild.dk #dkvild

Du kan fx læse om, hvordan du selv kan være med til at hjælpe Danmarks vilde planter, svamper og dyr her: Borger (dkvild.dk)

Du kan også finde kortet over hvilke kommuner, der har tilmeldt sig dysten om at blive Danmarks vildeste kommune - og læse om hvad din kommune gør for biodiversiteten: De VILDE kommuner (dkvild.dk)

Vind VILDE præmier

Skriv og vind vilde frø, så du kan få mere natur, der hvor du bor. Send en mail til Obfuscated Email med navn og adresse  - så deltager du i lodtrækningen. Du kan deltage én gang hver dag.

Sammen om et VILDERE Danmark

Naturen er i krise i Danmark og på verdensplan, og et utal af dyre- og plantearter risikerer at uddø i den nærmeste fremtid. Derfor har Miljøministeriet igangsat kampagnen: ’Sammen om et VILDERE Danmark’, som skal motivere og inspirere danskerne i kampen for mere vild natur.

Den gode julenyhed er, at alle kan være med til at vende tilbagegang til fremgang, og den VILDE julekalender skal bidrage til at udbrede kendskabet til, hvordan vi fra altaner og haver kan gøre Danmark VILDERE. 

Stat og kommune
Staten har afsat 888 millioner til bl.a. mere urørt skov og naturnationalparker, som skal være med til at skabe mere vild og sammenhængende natur til gavn for fuglene, der synger i træerne, insekterne der flyver i luften, og frøerne der kvækker ved søerne. Samtidig dyster 92 kommuner om at blive Danmarks VILDESTE kommune. Dysten går ud på, at kommunerne skal udvikle de bedste biodiversitetsprojekter - og kun fantasien sætter grænser.