Når du tisser i naturen, pisser du på miljøet. I hvert fald hvis det er mange gange på det samme sted. Få forklaringen her.
Når man tisser i naturen, efterlader man udover vand også en del næringsstoffer. Det vigtigste af disse, i forhold til naturen, er det såkaldte urea eller "urinstof", som kan omdannes til ammoniak og - hvis det siver ned i jorden - ammonium, som igen kan omdannes til nitrat. Nitrat er i bund og grund en kvælstofholdig gødning. Derfor er det ikke ligegyldigt, hvor meget urin vi mennesker spreder i naturen, som vi jo af og til gør, når der ikke er et toilet inden for rækkevidde.
Brug toilettet
I 2012 satte Københavns Universitet sig til at regne på, hvor stor en effekt det har på miljøet, når gæsterne på f.eks. Roskilde festival går og tisser på teltpladsernes hegn i løbet af festivaldagene, og det viser sig, at det faktisk er ret enormt. Normalt er gødskningsnormen i landbruget i 2012 på 1-200 kg næringsstof pr. hektar om året. På Roskilde festival lander der til gengæld knap 300 kg kvælstof pr. hektar, i en ca. 1 m bred bremme langs hegnet hvér dag, festivallen står på.
Dette vil alt andet lige være nok til at slå de fleste kvælstoffølsomme planter ihjel, og lamme væksten af større planter, hvilket ikke er så hensigtsmæssigt. Det viser, at vi måske bør tænke os om en ekstra gang, selvom der er kø ved toiletskuret.