Solgt! Lignende søges

Det begrænsede udbud af boliger truer insekter og andre smådyr, der ikke har voldsomt meget at vælge mellem. Ræk havens beboere en hånd, og giv dem tag over hovedet inden jul.

Når man klipper sin hæk, fælder et træ eller samler nedfaldsgrene rundt omkring i haven, ender mange med at køre det på genbrugsstationen. Dog er dette biomateriale ideelt til at bygge kvasbunker af, hvor de mange små sprækker og huler kan fungerer som nyt hjem for insekter. Med flere insekter, vil der også blive tiltrukket flere insektædere, såsom fugle, pindsvind og andre smådyr – nogle som i øvrigt også vil flytte ind i kvasbunken.

Sådan pepper du boligen op

Med tiden vil biomaterialet i kvasbunken blive nedbrudt til muld. For nogle vil det dog gå langsommere end der fyldes på, da nedbrydningen sker i naturens eget tempo. I det tilfælde, kan det være en god idé at begynde en ny bikvasbunke i et andet af havens mange hjørner. Det er godt naboskab.

Kvasbunkens brune ydre kan tillige peppes lidt op ved at så danske vildblomster omkring den, som ydermere tiltrækker bestøvere såsom bier og sommerfugle

Vind VILDE præmier

Skriv og vind vilde frø, så du kan få mere natur, der hvor du bor. Send en mail til Obfuscated Email med navn og adresse  - så deltager du i lodtrækningen. Du kan deltage én gang hver dag.

Sammen om et VILDERE Danmark

Naturen er i krise i Danmark og på verdensplan, og et utal af dyre- og plantearter risikerer at uddø i den nærmeste fremtid. Derfor har Miljøministeriet igangsat kampagnen: ’Sammen om et VILDERE Danmark’, som skal motivere og inspirere danskerne i kampen for mere vild natur.

Den gode julenyhed er, at alle kan være med til at vende tilbagegang til fremgang, og den VILDE julekalender skal bidrage til at udbrede kendskabet til, hvordan vi fra altaner og haver kan gøre Danmark VILDERE. 

Stat og kommune
Staten har afsat 888 millioner til bl.a. mere urørt skov og naturnationalparker, som skal være med til at skabe mere vild og sammenhængende natur til gavn for fuglene, der synger i træerne, insekterne der flyver i luften, og frøerne der kvækker ved søerne. Samtidig dyster 92 kommuner om at blive Danmarks VILDESTE kommune. Dysten går ud på, at kommunerne skal udvikle de bedste biodiversitetsprojekter - og kun fantasien sætter grænser.