Hans Peter Geil

Hans Peter Geil er fhv. borgmester i Haderslev. Danmarks længst siddende - med 32 aktive år i politik, heraf 28 som borgmester. Læs hvordan HP Geil vil bruge sin kommunalpolitiske erfaring i sin vurdering af kommunernes VILDE tiltag

Grønne interesser og/eller hvad du laver til dagligt? 

Jeg har været spejder fra barnsben, levet i og med naturen, og formidlet det til mange unge drenge gennem 25 år som aktiv leder, i dag hedder det jo Outdoor og under Corona er det blevet et hit at opholde sig i naturen.

Blev så jæger for 30 år siden, og oplevede forskellen på god natur, der var en oplevelse at komme i og se forskellen på god natur og dårlig natur, vilde hegn, vildtbeplantning, vandhuller m,m.

 

Hvorfor har du takket ja til at være VILDT jurymedlem? 

Jamen, jeg har fået masser af udskæld fra borgerne, når vi lod græsset stå på store arealer, til vi begyndte og lave blomsterblandinger, vilde blomster i Damparken og så pludselig få ros.

 

Er der noget, du vil lægge særligt vægt på i bedømmelsen af kommunerne?

Jeg vil lægge vægt, hvordan det er lykkes, at formidle budskabet til borgerne, at borgerne også bliver aktive i deres egen have, så det breder sig.

Fordi befolkningen er delte, hvad angår biodiversitet, og forståelsen af hvornår noget er ukrudt og hvornår noget er natur som både dyr og mennesker kan få glæde af.

 

Er det din vurdering, at den vilde natur er ved at vinde indpas hos danskerne? 

Der er en kæmpe formidlingsopgave , fordi Naturnationalparker har forplumret debatten og skabt en polarisering blandt borgerne. Det ville være godt, hvis vi med Vilde kommuner kan få en anden vinkel på natur.