Lydia Callesen

Som gruppeformand for Den Offentlige gruppe i 3F har Lydia Callesen et indblik i de arbejdsopgaver og praktiske udfordringer, som fx de kommunale gartnere og specialarbejdere arbejder med ude i kommunerne. Læs mere om hvordan Lydia bruger sin viden til at udvælge Danmarks VILDESTE kommune.

Grønne interesser og/ eller hvad laver du til dagligt?

Jeg har ansvaret for de offentlige overenskomster der dækker 3F arbejdsområder.

Mine grønne interesser er, at jeg er opvokset på Djursland, hvor der er masser af natur. Djursland har mange naturskønne områder, som jeg sætter stor pris på og som jeg tror betyder rigtig meget når folk skal finde et sted at bosætte sig.

Men også min egen have, nyder jeg at rode rundt i når der er tid til dette. Der er både plads til polerede bede og naturlige bede. Er ikke altid enig med hverken Vinbjergsnegle og råvildt hvad der skal fortæres i haven.

 

Hvorfor har du sagt ja til at være VILDT jurymedlem?

I kommunerne arbejder specialarbejdere der er 3F´ere. Det har vores interesse, at medlemmerne bliver inddraget med deres viden og kompetencer i deres daglige arbejde men også i forhold til Danmarks vildeste kommune. 3F´erne spiller en afgørende rolle såfremt kommunerne ønsker at omlægge til Danmarks VILDESTE kommune.

 

Er der noget, du vil lægge vægt på i bedømmelsen af kommunerne?

Noget af det jeg vil lægge vægt på, er om kommunerne har inddraget medarbejderne i arbejdet. Men også hvordan man over for borgerne formidler at naturen får en større plads i både bybilledet og i de små samfund og ikke mindst hvorfor.

Naturoplevelser er vigtige for alle aldersgrupper i samfundet, så jeg vil også kigge på om man har tænkt oplevelser/dagligdag ind i Danmarks VILDESTE kommune.