Signe Normand

Signe Normand er formand for Biodiversitetsrådet, professor i økoinformatik og biodiversitet og centerleder på Institut for Biologi ved Aarhus Universitet. Som formand for Danmarks Biodiversitetsråd, rådgiver Signe regeringen og Folketinget om indsatser på naturområdet. Læs mere om hvad hendes anbefalinger som jurymedlem vil være.

Grønne interesser og/eller hvad du laver til dagligt:

 Jeg forsker i biodiversitet, især mangfoldigheden i alt det grønne – planterne - omkring os. Blandt andet forsker jeg i betydningen af naturlige og menneskelige presfaktorer samt hvordan vildere processer kan bidrage med positive forandringer. Jeg elsker, at tage de grønne gummistøvler på og undersøge hvad der gror hist og her i Danmarks natur.   

 

Hvorfor har du takket ja til at være VILDT jurymedlem?

DKVILD skal bidrage til at skabe plads til og fascination for mangfoldigheden af liv omkring os. Biodiversiteten er i krise og mangler plads, vilde processer og tid til at udvikle sig. Pladsen skal findes på tværs af Danmark. For at vi kan give naturen plads kræver det at vi alle er nysgerrige på det liv der omgiver os og de naturlige processer der understøtter det. Jeg har takket ja til at være VILDT jurymedlem, fordi jeg gerne vil bidrage med min faglige viden, og fordi jeg glæder mig til at se den idérigdom og fascination for at skabe plads til det vilde liv tværs af Danmark - som jeg er sikker på DKVILD vil være med til at skabe.

 

Er der noget, du vil lægge særligt vægt på i bedømmelsen af kommunerne?

For at stoppe tabet af Biodiversitet er der brug for mere plads, tid og vilde processer. Så de kriterier vægter naturligvis højt i min bedømmelse, men alle kriterierne er vigtige for at skabe vedvarende plads til vild natur lokalt på tværs af Danmark.

 

Er det din vurdering, at den vilde natur er ved at vinde indpas hos danskerne? 

Jeg oplever, at der er stigende interesse for vild natur. Vi mangler dog brede undersøgelser af danskernes natursyn, og hvordan det ændres i disse år.