Vi skal blive glade, når naturen roder! 👏

Signe Normand er formand for Biodiversitetsrådet, professor i økoinformatik og biodiversitet og centerleder på Institut for Biologi ved Aarhus Universitet. Som formand for Danmarks Biodiversitetsråd, rådgiver Signe regeringen og Folketinget om indsatser på naturområdet.

Visne blade på græsplænen🍂 En falden træstamme på jorden🌲 Og edderkoppespind i haven 🕸

Nogle gange kan naturen godt rode og se ud som et rodet teenageværelse. Men ifølge Signe Normand skal vi begynde at sætte pris på naturens rod👏 – og begynde at se det som variation i stedet.

Signe er forsker i biodiversitet på Aarhus Universitet og formand for Biodiversitetsrådet, og hun bruger selv meget af sin tid på netop at kigge på naturen i alle dens afskygninger🕷🦋🌸

Biodiversitet er altså selvsagt noget, der ligger Signes hjerte nært💚 Derfor er hun også jury-medlem i konkurrencen Danmarks VILDESTE kommune, hvor hun skal hjælpe miljøminister Lea Wermelin med at finde den kommune, der gør mest for biodiversitet og VILD natur.

Signe håber, at konkurrencen kan få danskerne til at elske naturen💚 – også når den er VILD og rodet:

”Jeg håber, at konkurrencen kommer til at rykke ved vores natursyn, sådan at vi kommer til at elske noget af det vilde og det, der er rodet. Jeg tror i høj grad, det handler om, hvad man er vant til at kigge på” 👀