Gulerod på 1 mio. til Danmarks VILDESTE kommune

Publiceret 15-03-2021

Tilmeldingerne til miljøminister Lea Wermelins konkurrence om at blive Danmarks VILDESTE kommune tikker ind - på dagens infomøde med kommunerne løftede ministeren sløret for en flot præmie, der kan sætte positive aftryk i naturen.

Miljøminister Lea Wermelin har inviteret alle danske kommuner til infomøde om kommunedysten. Mødet, der netop er afviklet, havde til formål at gøre kommunerne klogere på dystens spilleregler, hvor der er lagt op til fri leg for alle i bestræbelserne på at løfte sin kommune op i superligaen af landets Vilde Natur-kommuner.

Mødet blev afviklet virtuelt og ministeren serverede en motiverende overraskelse for de deltagende kommuner på informationsmødet - nemlig en kontant gevinst til vinderkommunen:

- Foruden den ærefulde titel som Danmarks VILDESTE kommune, får den vindende kommune også muligheden for at få 1 million kroner af Den Danske Naturfond til et VILDT naturprojekt, sagde miljøministeren, flankeret af sine meddommere Frank Erichsen og Morten DD Hansen.

En konkurrence hvor alle vinder
Miljøministeren understregede, at der ikke tale om en konkurrence mod hinanden, men en konkurrence om at give naturen i Danmark bedre vilkår. For uanset hvilken kommune, der næste år kan kalde sig Danmarks VILDESTE, så er den vigtigste præmie den vilde natur, vi i fællesskab kan give videre til vores børn og børnebørn. 

Bestyrelsesformand for Den Danske Naturfond, Bengt Holst, siger om præmien:

- Naturen er i tilbagegang, og der er i dén grad brug for mere vild natur i Danmark. Så da vi i Den Danske Naturfond hørte om miljøministerens opfordring og invitation til landets kommuner om at stå sammen og i fællesskab give naturen en hjælpende hånd, var vi ikke i tvivl. Selvfølgelig vil vi gerne hjælpe. Vi håber, vores donation på 1 million til den vindende kommune, kan være med til at motivere, at alle Danmarks 98 kommuner melder sig ind i naturkampen og dysten om at blive Danmarks VILDESTE kommune, siger Bengt Holst.

Frem til den 24. marts kan landets kommuner tilmelde sig konkurrencen. Bestræbelserne og de vilde projekter vil blive fulgt af dommerpanelet, der ud over miljøminister Lea Wermelin består af bonde og tv-vært Frank Erichsen og biolog Morten DD Hansen. 

Læs mere om dysten og se hvilke kommuner der allerede er tilmeldt på dkvild.dk

 

Yderligere information:

Miljøministeriets pressetelefon: Tlf. +45 2091 5901 (kan ikke modtage SMS)

 

*Rettelse d. 25/3-2021: Dommerpanelet består af miljøminister Lea Wermelin og biolog Morten DD Hansen (http://red.mim.dk/natur/dkvild/danmarks-vildeste-kommune/)